HHP opened the doors of its new ‘Sustainable Resource Centre’ (SRC) for visitors at the beginning of 2005, after 18 months of construction and kitting out. The building was designed, work supervised and most of the labour contributed by project members themselves. The new building is in stark contrast to the infamous ‘shed’ used for visitors over the last 7 years for slide presentations, offering comparatively luxurious facilities including a dedicated audio-visual room, seminar facilities and permanent exhibitions.

The new facilities will allow HHP to demonstrate more effectively the key sustainability principles of the project. The ‘eco-community building’ is low profile situated near and complimenting the houses, including an earth covered roof. This building has been designed to meet the same high standards as the homes, ‘Zero CO2’, ‘Zero heated’, and ‘Autonomous’ standards’.

Date posted: February 7, 2005 | Author: | No Comments »

Categories: Uncategorized

Want to look around? Come and visit us! Dismiss